Materiële schade 1
Materiële schade 2

Materiële schade na een verkeersongeval

Wanneer u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval, kunt u te maken krijgen met diverse vormen van materiële schade. Deze schadeposten kunnen aanzienlijk oplopen en een grote impact hebben op uw financiële situatie. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende soorten materiële schade die u kunt claimen.


Frank Arts en zijn collega's zijn ervaren letselschadeadvocaten. Zij begeleiden u door het gehele proces om ervoor te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

caat kan helpen!

Betrouwbaar advies (meestal gratis)

Jarenlange ervaring

Gevestigd in Doetinchem

Medische Kosten

Na een verkeersongeval worden er vaak medische kosten gemaakt. Kosten voor medicatie, ziekenhuisopname, revalidatie, fysiotherapie en andere behandelingen. Deze kosten worden voor een belangrijk deel door uw zorgverzekeraar betaald. Het eigen risico, de eventuele eigen bijdrage(n) en de redelijke medische kosten die niet door de zorgverzekeraar worden gedekt, kunt u als schadepost op de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij verhalen. Ook de kosten van noodzakelijke hulpmiddelen, zoals krukken of rolstoel, kunnen worden geclaimd.

Als u bent opgenomen in een ziekenhuis of revalidatievoorziening, dan kan verder een vergoeding per dag worden geclaimd voor consumpties en andere kosten om het verblijf te veraangenamen. Daarvoor kan de Richtlijn Ziekenhuis- Revalidatiedaggeldvergoeding van de Letselschade Raad worden gevolgd.

Materiële schade 3
Materiële schade 4

Reiskosten

Door een verkeersongeval kunnen er behoorlijk wat reiskosten worden gemaakt. Denk hierbij aan vervoer naar ziekenhuizen, artsen, paramedici en andere zorgverleners. Deze kosten kunnen worden geclaimd. Het is daarom belangrijk om die kosten bij te houden en bonnetjes van parkeerkosten e.d. goed te bewaren. Voor de gemaakte kilometers kan een overzicht worden bijgehouden van alle ritten, de bestemming en het aantal gereden kilometers. Die kilometers worden vergoed tegen een kilometervergoeding die overigens hoger ligt dan de kilometervergoeding die een werkgever voor woon-werkverkeer maximaal mag vergoeden.

Kosten huishoudelijke hulp, verlies zelfwerkzaamheid en verlies van arbeidsvermogen

Een verkeersongeval of ander ongeval kan ertoe leiden dat u uw bijdrage aan de huishoudelijke taken en de klussen in en om de woning niet meer of niet meer in dezelfde mate kunt uitvoeren. Daarvoor kan een vergoeding worden geclaimd, zoals de concrete kosten van een huishoudelijke hulp, hovenier of schildersbedrijf. Ook als u deze taken onbetaald door vrienden en/of familie laat uitvoeren, kunt u een vergoeding daarvoor claimen. Daarbij kan worden aangesloten bij de richtlijnbedragen van de Richtlijn Huishoudelijke Hulp en de Richtlijn Zelfwerkzaamheid van de Letselschade Raad.

De inkomensschade, beter gezegd: het verlies van arbeidsvermogen, is vaak de grootste schadepost van een letselschadezaak. De hoogte daarvan is afhankelijk van de inkomsten na ongeval en de inkomsten die u zonder ongeval zou hebben gehad. Met name over de inkomsten in de hypothetische situatie zonder ongeval bestaat in letselschadezaken vaak discussie met de (verzekeraar van) de aansprakelijke partij.


Onze advocaten helpen u bij het vaststellen en claimen van deze schadeposten, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Materiële schade 5
Materiële schade 6

Aanpassingen in huis

Een verkeersongeval kan leiden tot blijvende fysieke beperkingen die aanpassingen in uw woning noodzakelijk maken. Deze aanpassingen kunnen onder andere zijn:


  • Rolstoeltoegankelijkheid: Aanpassingen om uw woning toegankelijk te maken voor een rolstoel, zoals oprijplaten en bredere deuren.
  • Badkamer- en Keukenaanpassingen: Verbouwingen om de badkamer en keuken toegankelijk en veilig te maken.
  • Trapliften: Installatie van een traplift om toegang tot verschillende verdiepingen van uw huis te vergemakkelijken.


Dergelijke aanpassingen kunnen kostbaar zijn en kunnen in een letselschadezaak worden geclaimd van de (verzekeraar van) de aansprakelijke partij.

Verlies of beschadigingen van eigendommen

Bij een verkeersongeval kunnen persoonlijke eigendommen beschadigd of verloren gaan. Dit kan onder meer betrekking hebben op:

  • Voertuigen: Kosten voor reparatie of vervanging van uw auto, motor of fiets.
  • Kleding: Kosten voor het vervangen van beschadigde kleding.
  • Elektronische apparaten: Kosten voor het repareren of vervangen van apparaten zoals smartphones, laptops en andere persoonlijke eigendommen.


Het is belangrijk om bewijs te verzamelen van de schade aan deze eigendommen, zoals foto's en reparatie- of vervangingsbonnen, zodat deze kosten succesvol kunnen worden geclaimd.

Materiële schade 7
Letselschadeadvocaat Frank Arts uit Doetinchem en omgeving.

Advocaat in Doetinchem: Frak Arts

Bij Letselschade Doetinchem begrijpen we hoe ingrijpend materiële schade na een verkeersongeval kan zijn. Frank Arts en zijn collega's zijn ervaren letselschadeadvocaten die klaar staan om u te ondersteunen bij het indienen van uw claim en ervoor zorgen dat u de compensatie krijgt die u verdient. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Reviews over Frank